Молодо-зелено: 5 рецептів салатів зі свіжою зеленню

Молодо-зелено: 5 рецептов салатов со свежей зеленью

На вулиці весна ніби підірвала бомбу із зеленим кольором — молоде листя на деревах, свіжа трава на газонах і квіти скрізь і всюди. Все так і світиться свіжістю, молодістю і легкістю. В таке ніжне весняне час навіть їсти нічого важкого не хочеться. Тому ми вирішили запропонувати вам на вибір 5 рецептів салатів з свіжої зелені.

Салат із зеленню, чорізо і яблуками

У цьому салаті свіжі шматочки соковитого яблука ідеально балансують смак злегка гострий чорізо. Пікантно і незвично. Чорізо — пікантна свиняча ковбаса родом з Іспанії та Португалії. Чорізо також популярна в країнах Латинської Америки. Манчего — іспанська твердий сир з пастеризованого овечого молока. Виробляється з молока овець породи манчега виключно в Кастилії — Ла-Манші. У промисловому виробництві сиру манчего використовується пастеризоване молоко

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. + 1 ч. л. оливкової олії
  • 100 г іспанського чорізо, порізаного на шматочки (можна замінити будь-яким твердим овечим сиром)
  • 1,5 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1/2 невеликого зубчики часнику
  • сіль і чорний перець
  • 1 невелика головка салату латук
  • 1/2 невеликого яблука
  • 50 г сиру манчего

Приготування:

У глибоку сковороду додайте 1 ч. л. оливкової олії і підігрійте. Підсмажте на оливковій олії чорізо до хрусткої скоринки. У глибокій мисці змішайте 3 ст. л. оливкової олії, лимонного соку, дрібно нарізаного часнику, додайте солі і перцю за смаком, дрібно нарвете листя салату і змішайте з чорізо і нарізаним манчего.

Салат з фризі, авокадо і блакитним сиром

У цьому салаті добре все: і кремовий, вершковий авокадо, і пікантний блакитний сир, і аромат мигдалю в поєднанні з хрусткими листям салату фризі. Келих холодного білого вина так і проситься в доважок.

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки мигдальних пластівців
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ст. л. червоного винного оцту
  • 1/4 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1/2 ч. л. меду
  • сіль і чорний перець
  • 1 велика головка салату фризі
  • 1 стиглий авокадо
  • 50 г крихти блакитного сиру

Приготування:

Мигдаль підсмажити в духовці до золотистого кольору. У великій і глибокій мисці змішайте оливкова олія, винний оцет, гірчицю, сіль, перець і мед. Нарізати скибочками авокадо, а фризі порвати вручну. Змішати в мисці. Перед подачею додати блакитний сир, нарізаний в крихту і посипати зверху мигдальними пластівцями.

Бібб-салат з редискою і кедровими горішками

Цей салат хрусткий і дуже поживний, смак кедрових горішків дуже ніжно відтіняється слайсами редиски.

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки кедрових горіхів
  • 1/4 чашки жирного кефіру або сколотин
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. нарізаних свіжих трав (наприклад, зелена цибуля, петрушка, кріп )
  • сіль і чорний перець
  • 1 головка бібб-салату
  • 6 головок редиски

Приготування:

Підсмажити в духовці кедрові горішки до золотистого кольору. У великій мисці змішайте кефір або маслянку з майонезом, дрібно нарізаними травами, сіллю і перцем. Майонез можна замінити на нежирну сметану. Додайте дрібно порвані вручну листя бібб-салату, нарізаний слайсами редис і добре перемішайте. Перед подачею посипте зверху кедровими горішками.

Крес-салат з буряком і фенхелем

Солодкий смак буряка відмінно переплітається з м’яким смаком крес-салату і пікантним ароматом фенхелю.

Інгредієнти:

  • 450 г буряка
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль і чорний перець
  • 1/4 чашки сколотин або кефіру
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. нарізаних свіжих трав (наприклад, зелена цибуля, петрушка, кріп)
  • 1 пучок кресс-салату (6 чашок)
  • 1 невелика цибулина фенхелю 1/4 чашки листя фенхелю

Приготування:

Буряк попередньо нарізати уздовж невеликими клинами, посипати сіллю і перцем, полити оливковою олією, запекти в духовці до м’якості. Дати повністю охолонути. У великій мисці змішати пахту або кефір з майонезом, дрібно нарізаною зеленню, сіллю і перцем. Додати крес-салат, листя і гілочки кропу, перемішати. Перед подачею викласти поверх подушки з салату запечену буряк.

Салат з руколою, персиком і сиром Чеддер

Поєднання персика і гострого сиру Чеддер може показати дивним, але вони відмінно доповнюють один одного. А пряна і свіжа рукола як не можна краще вписується в цей тандем незвичайних смаків.

Інгредієнти:

  • 1/4 чашки горіхів пекан
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ст. л. червоного винного оцту
  • 1/2 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1/2 ч. л. меду
  • сіль і чорний перець
  • 2 пучка руколи (6 чашок)
  • 1 персик
  • 50 г гострого білий Чеддера, розрізати на шматочки

Приготування:

Підсмажити в духовці горіхи пекан до золотистого кольору, охолодити і нарізати. У глибокій мисці змішати разом олія, винний оцет, мед, гірчицю, сіль і перець. Додати рукколу і добре перемішати. Викласти на тарілку подушку з руколи, на неї шматочки персика, зверху посипати сиром Чеддер.

Джерело: realsimple.com

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code